Valk Solutions biedt een portfolio van cloud diensten aan op het omnichannel platform ASPOS voor retail organisaties. Deze diensten betreffen naast kassa en backoffice met alle functies voor afrekenen en bestellen in de winkels (ook wel “winkelautomatisering” genoemd) een palet van toegevoegde waarde. Hierbij kun je denken aan diensten zoals loyalty, vouchering, business intelligence en e-commerce. Ons ASPOS cloud platform kenmerkt zich door een centrale database in de cloud en een suite van applicaties in de browser. Alle software is in eigen beheer ontwikkeld op basis van internationale standaarden. Hierdoor komt de consument werkelijk centraal te staan bij formules en worden nieuwe omnichannel diensten voor de consument mogelijk. Centrale diensten op het gebied van product informatie, ordermanagement, warehousemanagement en logistiek worden steeds belangrijker. Voor veel van onze klanten is onze automatisering daarom een essentieel onderdeel van hun bedrijfsvoering.

Het belang van de ISAE 3402-verklaring voor Valk Solutions?

Met onze software beheren en verwerken we belangrijke data voor onze klanten. Technologie, IT en data dragen in toenemende mate bij aan het succes van retailorganisaties. We merken dat onze klanten de nieuwe mogelijkheden omarmen en er niet alleen facilitair maar ook commercieel strategisch gebruik van maken. De beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van privacygevoelige persoonsgegevens en concurrentiegevoelige commerciële, technische, IPR en financiële gegevens is dan ook van groot belang. 

Wij merken dat er vanuit onze klanten steeds meer belangstelling is voor onze informatiebeveiligingscertificaten. Steeds meer hoofdkantoren, maar ook zelfstandige ondernemers gebruiken de rapportages om aan hun klanten en accountants te tonen dat ze werken met gecertificeerde winkelautomatisering. Voor ons is het dus belangrijk om deze certificaten jaarlijks te kunnen verlengen.

Waarom wij voor Auvaro hebben gekozen?

De afgelopen maand hebben we de ISO27001 audit en de pre-audit voor ISAE 3402 type 2 behandeld. De afgelopen jaren hebben wij steeds prettig samengewerkt met de auditors van Auvaro. De duidelijke planning en verwachtingen van beide kanten maakt dat gesprekken soepel verlopen. Tijdens de interviews is er ook ruimte om de dagelijkse praktijk te bespreken, waarbij de auditors ons nieuwe inzichten geven over ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en wij tips krijgen om te verbeteren. Daardoor biedt de audit ons niet alleen de gelegenheid om te toetsen of wij aan alle security normen voldoen, maar zien wij dit ook als een leermoment om onze organisatie nog verder te verbeteren. Voor ons een reden om nu alweer uit te kijken naar de ISAE 3402 type II audit over 2021.