Wat zijn jullie bedrijfsactiviteiten?

Digitale dienstverlener Macaw helpt bedrijven met oplossingen en diensten op het gebied van digitale marketing (campagnes, social media, influencer- en contentmarketing), experience platform en e-commerce, data en AI, business en cloudapplicaties en de digitale werkplek. Macaw combineert creativiteit, data en technologie om bedrijven te helpen hun digitale transformatie te versnellen. Macaw is gespecialiseerd in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore. Hierdoor kunnen klanten profiteren van de eersteklas technologie en de brede kennis en ervaring van de meer dan 500 medewerkers die vanuit het hoofdkantoor in Nederland, maar ook vanuit kantoren in Duitsland en Litouwen klanten als Heineken, Smurfit Kappa, VGZ, Volkswagen Pon Financial Services, Henkel en L’Oréal helpen succesvol te zijn.       

De voorliefde van Macaw voor uitdagingen is een belangrijk onderdeel van de unieke bedrijfscultuur. En het bedrijf staat al jaren hoog op de ranglijst van Great Place to Work. Ga voor meer informatie naar: www.macaw.nl.

Welke certificaten en verklaringen hebben jullie?

Macaw bezit sinds november 2019 de verklaringen ISAE3402 Type2 and ISAE3000 SOC 2 respectievelijk voor de kwaliteit van IT-servicemanagement, en de informatiebeveiliging en privacy.

Macaw is sinds 2019 zowel ISO 9001 als ISO 27001 gecertificeerd. 

Quality management
ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen en geeft aan dat Macaw op een gestructureerde manier omgaat met kwaliteitsmanagement, voldoet aan de wet- en regelgeving, en zich inzet voor continue kwaliteitsverbetering en een hoge klanttevredenheid.

Information security
ISO 27001 is de internationale norm voor informatiebeveiliging en toont aan dat de informatiebeveiligingsprocessen en procedures van Macaw voldoen aan de eisen van de internationale standaard: data wordt continu beschermd, vertrouwen gewaarborgd en informatie beheersbaar gehouden. De certificering omvat de volgende zaken: ontwerpen, ontwikkelen, adviseren, realiseren en beheren van applicaties, cloud- en IT-infrastructuren.

De certificeringen garanderen een hoog kwaliteits- en veiligheidsniveau en zijn een erkenning voor Macaw’s streven klanten succesvol te maken.  

Waarom hebben jullie een ISAE 3402 Type2 en ISAE3000 SOC2 verklaring?

Macaw is actief in de financiële sector. Banken en verzekeringsbedrijven, die vallen onder de Wet Financieel Toezicht (‘WFT’) of de Pensioenwet, moeten steeds vaker kunnen aantonen dat zij de (financiële) processen beheersen. Als zij werk outsourcen naar servicepartijen zoals Macaw,  dienen deze partijen ook in control zijn. ISAE (International Standard for Assurance Engagements) is een audit-standaard die zekerheid biedt bij uitbestede processen en/of diensten. Een verklaring biedt een onafhankelijk oordeel over de kwaliteit van de dienstenverlener door inzicht in de beheersing van uitbestede processen. Hiermee tonen financiële dienstverleners dus aan dat ze in control zijn.

Waarom bij Auvaro?

Auvaro werd ons aanbevolen als auditor voor de ISAE-processen door onze consultancypartner die ons ondersteund heeft bij de implementatie ervan. Na een intake met directeur Erik Spaans waren wij al snel overtuigd, dit is de juiste partij om ons te helpen vanwege de expertise over de inhoud en de pragmatische aanpak. De samenwerking bevalt ons uitstekend.